14

NPO, SBS en RTL krijgen gezamenlijke (betaalde) terugkijkservice

Kosten nog niet bekend ... Huidige platformen blijven ernaast bestaan

RTL, SBS en de NPO starten een nieuw platform waarop gemiste programma’s kunnen worden teruggekeken. Via NL Ziet kunnen kijkers tegen een vast bedrag per maand programma’s tot een jaar terug kunnen zien. Dat meldt de NOS.

NPO Uitzending Gemist, Kijk en RTL XL; voor kijkers is het soms even zoeken waar ze een programme kunnen terugkijken. Met NL Ziet moet hier verandering in komen. Bij sommige programma’s wordt het ook mogelijk om een uitzending een week vooruit te bekijken, aldus de NOS.

Wie toch wel erg gewend is aan Uitzending gemist, hoeft niet te vrezen. Volgens de NOS moet NL Ziet naast de huidige platformen bestaan. Maar NL Ziet zou een uitgebreider aanbod hebben en van hogere kwaliteit zijn.

Het is nog niet duidelijk wat de dienst gaat kosten. Maar “wat nu gratis is, blijft gratis”, zegt RTL-baas Bert Habets. Dat geldt ook voor Uitzending Gemist.

Begin volgend jaar gaat de dienst van start. In eerste instantie is NL Ziet te bekijken via de computer. Later is ook terugkijken via tablet, smartphone en televisie mogelijk.

NOS: Terugkijkservice zender gebundeld

Geef een reactie

Laatste reacties (14)