40

NPO zet mes in programma’s

Knevel & van den Brink verdwijnt ... Vermist ook weg ... Minder amusement, meer informatie en cultuur

De NPO haalt de bezem door het programma-aanbod om te voldoen aan de orders uit Den Haag die inhouden dat de publieke omroep zich meer moet richten op informatie en cultuur. Publiekstrekkers als het programma Vermist verdwijnen. En Knevel en Van den Brink is vanavond voor het laatst te zien.

Van tv-shows als Het Familiediner, Zo Rayman, Memories en Hello Goodbye worden minder afleveringen gemaakt. Andere programma’s zoals De Rekenkamer, Over de Streep, De Slag om Nederland, Recht in de Regio, Arena en DNA Onbekend verdwijnen helemaal. Ook Knevel & Van den Brink keren niet terug nu de tegenhanger van het duo, Pauw & Witteman, is opgedoekt. In plaats daarvan komt de talkshow van Jeroen Pauw, in de winter kort afgewisseld door een nieuwe late night show van Eva Jinek die ook iedere zondag om 23:00 uur te zien is.

De drastische veranderingen zijn volgens de nieuwe NPO-directeur Frans Klein nodig om de publieke omroep te herprofileren. Drastisch zijn ook de veranderingen bij NPO3. Na het vertrek van DWDD naar NPO1 kampt de zender, die op het verdwijnlijstje van de VVD staat, met minder publiek. De Volkskrant schrijft:

Volgens de nieuwe zendercoördinator Suzanne Kunzeler, voorheen alleen verantwoordelijk voor Zapp/Zappelin, moet het nieuwe NPO3 veel positiever en optimistischer worden. ‘Een zender waar we het leven vieren. Nu is het nog veel te veel een zender waar jongeren een gebrek hebben, uit de kast moeten komen, of een ander probleem hebben.’ De talkshow Zondag met Lubach is alvast één van die vrolijkere programma’s. 

In de papieren editie van de Volkskrant wordt gemeld dat ook het populaire consumentenprogramma Kassa zou verdwijnen maar dat is een vergissing. Wel verdwijnt Kassa Groen.

Geef een reactie

Laatste reacties (40)