13

Nrc.next-fan zet actie op voor terugkeer Rob Wijnberg

Nrcnext-hoofdredacteur aan de kant gezet nadat Vandermeersch besloot dat de krant 'newsier' moet worden

Een fervent nrc.next-fan zet actie op om nrc.next-hoofdredacteur Rob Wijnberg terug te krijgen. Wijnberg werd onlangs door NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch aan de kant gezet omdat hij te eigenzinnig met het nieuws omging.

Door de redactie joop.nl

Wie aan de nrc.next komt, komt aan Rob Wijnberg en wie aan Rob Wijnberg komt, komt aan gepassioneerde nrc.next-lezers. Nadat het vertrek van Wijnberg bekend werd namen mensen op Twitter het vooral op voor Wijnberg viel fan René Jansen op. Hij besloot een enquête op te zetten in de geest van ‘Next Checkt’, één van de populairste rubrieken van de krant. Op 10 oktober biedt Jansen de uitslag van de quickscan aan Vandermeersch aan.

De enquête staat sinds dinsdagavond online. Aan de hand van vijf vragen wordt Next-lezers om hun mening gevraagd. Niet alleen over wat zij van de krant verwachten, maar ook over het opstappen van Wijnberg. Daarmee wil Jansen nagaan of het echt klopt dat lezers meer nieuws willen. 

Vandermeersch zou hebben gezegd dat uit lezersonderzoek blijkt dat de Next zich meer moet richten op het nieuws. Het weglaten van Prinsjesdag op de voorpagina van nrc.next zou volgens de NRC-hoofdredacteur een flinke misser zijn geweest. De Next verwees op de dag van Prinsjesdag op de voorpagina naar NRC voor meer nieuws over Prinsjesdag.

“Wat ik opvallend vindt, is dat tot nu toe maar 1 procent dit erg vindt”, vertelt Jansen in een reactie aan Joop.nl.

Inmiddels hebben al meer dan 100 mensen de quickscan ingevuld.

Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Geef een reactie

Laatste reacties (13)