21

NRC ontmaskert homoseksuele fop-imam Hashim Jansen

Jansen zou nooit als Imam hebben gewerkt 

Beweringen die de homoseksuele ‘imam’ Hashim Jansen over zichzelf zou hebben gedaan, blijken niet te kloppen. NRC trok de verhalen van hem na. Zo beweert Jansen te zijn ontslagen bij de Marokkaanse Arrahman-moskee in Goes vanwege zijn geaardheid maar uit onderzoek van NRC blijkt dat hij daar nooit als imam heeft gewerkt.


De moskee in Goes trad nooit eerder met nieuws naar buiten uit angst voor negatieve publiciteit. Het is één van de redenen waardoor de onwaarheden over Jansen nooit aan het licht kwamen. Tarik Anhari, voorzitter van het bestuur zegt dat Jansen nooit als imam bij de moskee heeft gewerkt. Jansen zelf ontkent:

Jij weet niet hoe het in dit wereldje werkt. Homoseksualiteit is een enorm taboe in de islam, daarom ontkennen ze dat ik imam geweest ben.

Verder blijken andere beweringen van Jansen ook niet te kloppen. NRC schrijft dat Jansen niet kan bewijzen dat hij de doctorstitel voert. Ook beweert hij dat hij in het bisdom Roermond tot priester is gewijd, maar ook dat blijkt niet te kloppen.

Jansen kwam veelvuldig in het nieuws. Onder andere bij The Post Online, lokale kranten van Wegener en Omroep Zeeland. Geen van deze media controleerde de achtergrond van de ‘imam’. Het tv-programma Vlas Plat (NTR) deed dit ook niet, maar uit de muziekkeuze bij het item (min 14.20) blijkt wel enige argwaan van de makers. Queen’s Bohemian Rhapsody met de tekst: “Is this the real life, or is this just fantasy”, drukt er een ongeloofwaardige stempel op.

NRC: Openlijk homoseksuele ‘imam’ liegt over zichzelf

Geef een reactie

Laatste reacties (21)