Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NRC vergeet te googelen, publiceert oproep fundamentalist

  •  
06-12-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
falwelljr.JPG
NRC-bericht: 'Universiteit VS roept studenten op zich te bewapenen tegen moslims' laat nogal wat belangrijke feiten weg
In de NRC is vandaag te lezen dat ‘De voorzitter van een universiteit in Virginia’ studenten heeft opgeroepen zich te bewapenen tegen moslims. Die voorzitter die ruimschoots geciteerd wordt heet Jerry Falwell Jr. Maar wat NRC er niet bij vermeldt, is dat het gaat om een oerconservatieve christenextremist. Zoon en opvolger van Jerry Falwell, een voormalig televisiedominee die bekend stond om zijn antisemitisme, homohaat, racisme en kruistocht tegen pornografie. De ‘Universiteit in Virginia’ is een door hem persoonlijk opgerichte Christelijke privéschool, Jerry Falwell Jr. volgde hem op als voorzitter bij de dood van zijn vader in 2007.
NRC drukt dus  opruiende teksten als “Laten we die moslims een lesje leren als ze zich hier ooit laten zien.” “We zullen die moslims stoppen voor ze hier een voet hebben kunnen neerzetten.” “Ik ben altijd al van mening geweest dat als meer goede mensen wapens zouden dragen, we die moslims op tijd een halt zouden kunnen toebrengen.” van een bekende haatprediker af zonder enige context. En laten we daar in deze turbulente tijden nou net al te weinig van hebben.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.