107

NRC zet PVV’er Bosma alweer aan de kant

Vandermeersch: columns politici zijn te braaf

De omstreden aanstelling van PVV-Kamerlid Martin Bosma als columnist bij NRC Handelsblad loopt alweer ten einde. De Vlaamse hoofdredacteur Peter Vandermeersch zet Bosma, en de andere Kamerleden Jolande Sap (GroenLinks) en Ton Elias (VVD) aan de kant.

Vandermeersch maakte het gedwongen vertrek van de columnisten donderdag bekend in Leiden, meldt Villamedia. Ook andere auteurs moeten er aan geloven.

Vandermeersch kondigde verder aan tussen nu en september van een aantal niet met name genoemde columnisten afscheid te nemen. Hij vindt de politieke wisselcolumn waaraan Martin Bosma (PVV), Jolande Sap (GroenLinks) en Ton Elias (VVD) deelnemen, te braaf en wil de column in stilte uit de krant halen.

Het aantrekken van partij-ideoloog Bosma, bedenker van de kreet ‘Hitler was een socialist’, leidde eind vorig jaar tot veel commotie en tientallen opzeggingen.

Onlangs zette de Vlaming al de megalomane islambestrijder Afshin Ellian als columnist aan de kant.

Vandermeersch wil de krant ook hernoemen tot slechts ‘NRC’ en er een ochtendkrant van maken. De afkorting is enigszins pijnlijk omdat die staat voor Nieuwe Rotterdamse Courant. Onder Vandermeersch wordt de krant teruggetrokken uit de Maasstad en verhuist naar Amsterdam. 

Update 23:47: Via Twitter meldt Vandermeersch:

#NRC naar ochtend? Foute weergave van college in #leiden over strenghts en weaknesses. Avond heeft voor en nadelen zei ik. Nuance graag!

Geef een reactie

Laatste reacties (107)