Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'NS gokte op de Fyra zonder steun van België'

  •  
28-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Fyra_300.jpg
ProRail: Alleen directe verbinding tussen Den Haag en Brussel is mogelijk
De NS hief de Beneluxtrein op terwijl de Fyra nog maar tijdelijk toestemming had om op het Belgische spoor te rijden. Daarmee nam de NS een behoorlijke gok, meldt reizigersorganisatie Maatschappij Voor Beter OV.
De Belgische inspectie had destijds alleen een voorlopige goedkeuring gegeven voor de Fyra tot 31 januari. In Brussel is inmiddels een special hoorzitting aan de gang over de Fyra en het herstellen van de snelle verbinding tussen Amsterdam en Brussel.
ProRail heeft inmiddels aangegeven dat het normale spoor dat gebruikt werd voor de vroege Beneluxtrein, nog steeds bruikbaar is. Volgens de spoorbeheerder is het mogelijk om acht keer per dan een trein te laten rijden tussen Brussel en Den Haag. Voor een directe verbinding met Amsterdam moet de dienstregeling worden aangepast.
Eind deze week willen de Belgische en Nederlandse topmannen met een alternatief komen voor de Fyra. Betrokken bij die gesprekken zijn onder andere topmannen Bert Meerstadt (NS) en Marc Descheemaecker van de Belgische vervoerder NMBS.
cc-foto: Bindonlane
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.