9

NS: treinverkeer ook dinsdag verstoord

Op de weg minder last verwacht

Sneeuw, ijs en ijzel verstoren ook vandaag het treinverkeer. Dat meldt de NS. Het wordt reizigers ontraden met de trein te reizen. Er rijden waarschijnlijk alleen stoptreinen.

Het treinverkeer is dinsdagochtend op gang gekomen. Spoorbeheerder ProRail roept mensen op na te denken of het echt noodzakelijk is de trein te nemen. Evenals maandag is er vanwege de weersomstandigheden sprake van een basisdienstregeling, waarbij op het hele spoorwegnet twee stoptreinen per uur rijden.

Vrijwel alle bussen van Connexxion rijden vandaag weer. Alleen in Huizen en Hilversum heeft de vervoerder nog problemen. Volgens een woordvoerder zijn er nog wel vertragingen mogelijk. Ook Veolia kan in vrijwel alle regio’s rijden. Alleen in Oosterhout blijven de bussen nog binnen.

Op de weg lijkt het verkeer in de Randstad vandaag iets minder last te zullen hebben van de winterse omstandigheden dan gisteren, meldde een woordvoerder van de ANWB. Doordat de temperatuur vanochtend vroeg iets boven nul lag, waren de wegen minder glad.

Foto: Kees van Zijverden (Flickr/CC)

Geef een reactie

Laatste reacties (9)