Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

NVM wil schenkregeling verlengen

  •  
12-08-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NVM.jpg
Zeker 50.000 ouders maakten gebruik van de regeling 
De Nederlandse Vereniging voor Makelaars (NVM) wil dat de schenkregeling waarmee ouders met een fiscaal gunstige regeling hun kinderen kunnen helpen bij de aankoop van een huis, verlengd wordt. De soepele schenkregeling is een groot succes en heeft bewezen een positief effect te hebben op de woningmarkt.
De schenkregeling zou eigenlijk alleen tot het eind van 2014 gelden. ”De maatregel is zo’n succes, het zou dom zijn er al dit jaar mee te stoppen. We kunnen alle kleine beetjes hulp gebruiken.” zegt Roland Kimman van de NVM.
De schenkregeling was een initiatief van het kabinet om de huizenmarkt open te breken. Daarmee werd het mogelijk om tot 100.000 euro belastingvrij te schenken aan je kind voor het kopen van een woning. Tot juni 2014 hebben al 50.000 ouders zo’n grote schenking gedaan.
RTEmagicC_NVM.jpg
Staatssecretaris Wiebes is verrast dat zoveel ouders gebruik hebben gemaakt van de regeling. Hij had gerekend op 20.000 gevallen. Ook  MKB Nederland en VNO-NCW willen een verlenging van de regeling. In Den Haag begint het kabinet volgende week aan de begrotingsonderhandelingen.
cc-foto: Xesc Arbona

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.