6

Obama lanceert banenplan

VIDEO: In Amerika zijn momenteel zo'n veertien miljoen mensen werkloos

Obama gaat de loonbelasting verder verlagen om banen te creëren. Vannacht onthulde hij zijn banenplan tegenover het Amerikaanse Congres. In dat plan staat dat hij 447 miljard dollar (ruim 320 miljard euro) vrijmaakt om banen te creëren. De loonbelasting voor zowel werknemers als werkgevers zal omlaag gaan. Ook is in zijn plan 77 miljard uitgetrokken voor nieuwe openbare werken en 33 miljard voor nieuwe uitkeringen.


Hoeveel banen het plan schept wilde Obama nog niet kwijt. Hij benadrukte dat het belangrijk is dat het Congres het plan aanneemt. In Amerika zijn momenteel zo’n veertien miljoen mensen werkloos. Het is essentieel dat zij aan het werk gaan zodat de Amerikaanse economie aantrekt.

Het is vrij aannemelijk dat het Congres Obama’s plan wel aanneemt. In zijn plan heeft hij ook belastingverlaging laten opnemen, iets waar de Republikeinen erg voor zijn. Of het plan ook het Huis van Afgevaardigden doorkomt is te betwijfelen omdat de Republikeinen daar een meerderheid hebben. De Republikeinse leider zei het plan van Obama te zullen overwegen, maar benadrukte wel dat er een samenwerking met de Republikeinen moet komen.

NRC: Obama onthult banenplan aan Congres – ‘Republikeinen kunnen niet weigeren’

Mis niets: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (6)