3

Obama schrijft kinderboek over Amerikaanse helden

De opbrengst van het boek gaat naar een fonds voor kinderen van gestorven en gehandicapten soldaten

Obama’s langverwachte kinderboek ligt over twee maanden in de boekwinkels. ‘Voor u wil ik zingen: Een brief aan mijn dochters’ gaat over 13 Amerikaanse helden die symbool staan voor alle Amerikanen die hun dromen verwezenlijkten en hun eigen pad kozen, zo schrijft The Guardian dinsdag.

Obama had het kinderboek al af voor zijn inauguratie, maar de publicatie liet even op zich wachten. Op de cover van ‘Of Thee I Sing: A Letter to My Daughters’ is te zien hoe Obama’s dochters Sasha en Malia op een zonnige dag met hun hond Bo de wereld intrekken.

In het kinderboek komen onder andere president George Washinton voor, kunstschilderes Georgia O-Keeffe en honkbalspeler Jackie Robinson. In zijn voorwoord refereert Obama naar de privé dagboeken van Nelson Mandela: Gesprekken met Mijzelf, dat in oktober uitkomt. Van ‘Voor u wil ik zingen: Een brief aan dochters’ zijn inmiddels een half miljoen exemplaren gedrukt. De opbrengst van de publicatie gaat naar een fonds voor kinderen van gestorven en gehandicapten soldaten.

Het 40-pagina tellende plaatjesboek wordt uitgegeven door kinderboeken uitgever Random House Children’s Books en ligt vanaf 16 november in de winkels.
The Guardian: Obama publish children book

cc-foto: The White House

Geef een reactie

Laatste reacties (3)