17

Obama snoert activist de mond: “U bent in mijn huis!”

VIDEO: De transgender wilde in het Witte Huis aandacht voor positie migranten-LGBT-ers

Een opmerkelijke gebeurtenis donderdag vroeg in de ochtend Nederlandse tijd. Tijdens een diner van het Witte Huis voor de LGBT-gemeenschap, werd president Obama onderbroken door een transgender die zelf immigrant is, en (volgens een verklaring) geen verblijfsvergunning heeft. De activist wilde Obama aandacht vragen voor de positie van LGBT-migranten in de VS, maar Obama snoert de vrouw direct de mond.

Obama:

Schaam u. Luister, u bent in mijn huis. Dit is niet respectvol.

Gutierrez, een 29-jarige transgender vrouw, kwam naar de VS vanuit Mexico toen ze 15 was. Op dit moment is ze bezig om via haar zus een groene kaart te krijgen. Tot dat proces rond is, heeft zij officieel geen verblijfsvergunning. Voorafgaand het diner had de vrouw al laten weten een brief te willen afgeven over de mishandeling van LGBT-migranten in de VS. De activist is mede-oprichter van FAMILIA TQLM: een groepering die opkomt voor de rechten van LGBT-migranten die volgens de organisatie vaak worden buitengesloten uit het migratiedebat.

Nadat Obama haar uit de zaal verwijderde, kwam ze met een verklaring. Het wordt onbegrijpelijk gevonden hoe de LGBT-gemeenschap de houding van Obama accepteert en zelfs tijdens het diner omarmt, wanneer de activiste de aandacht wilde vragen voor de positie van homoseksuele, lesbische, biseksuele of transgender immigranten in de VS. Volgens het Williams Institute waren er in 2013 in totaal 267000 van in de VS.

CNN: Obama shuts down White House heckler: ‘You’re in my house!’

Geef een reactie

Laatste reacties (17)