Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama stuurt homo-icoon naar Sotsji

  •  
18-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BillieJeanKing
Tennislegende Billie Jean King en ijshockeyspeelster Caitlin Cahow - beiden homoseksueel - naar Winterspelen voor VS
De Amerikaanse president Obama heeft laten weten dat tennislegende Billie Jean King – een van de eerste vrouwelijke topatleten die uit de kast kwam als homoseksueel – namens de VS de honneurs zal waarnemen op de Olympische Winterspelen in Sotsji. De lesbische ijshockeyster Caitlin Cahow zal haar vergezellen. Hoewel een drukke agenda de officiële reden is voor de afwezigheid van Obama, is de boodschap aan Poetin glashelder: ik kom niet glimlachen op jouw feestje terwijl de mensenrechten van LHBT’s in Rusland worden geschonden.
Eerder gaven de Franse president Hollande en de Duitse president Joachim Gauck al aan niet aanwezig te zullen zijn in Sotsji. Minister Timmermans van Buitenlandse Zaken en Koning Willem-Alexander zullen de Winterspelen namens Nederland wel gewoon bijwonen.
In Rusland is ‘homopropaganda’ verboden. De vage wet wordt misbruikt om LHBT-Russen openlijk te kunnen discrimineren, vervolgen en zelfs hun kinderen af te nemen.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.