Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Obama tegen Palestijnen: Praten, nu!

  •  
31-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
De Amerikaanse president Barack Obama heeft de Palestijnse leider Abbas gesommeerd weer directe vredesonderhandelingen met Israël te voeren
In een brief aan de Palestijnse president schreef Obama dat het niet inwilligen van deze eis de band met de VS zal ondermijnen en leiden tot een gebrek aan vertrouwen in Abbas en de Palestijnen, meldden verschillende Arabische media en Palestijnse functionarissen.
Obama dreigde ook met verdere acties; hij zal ervoor zorgen dat de Palestijnen minder steun ontvangen van de Russen, Europa en de Arabieren, indien ze geen gehoor geven aan zijn eisen. In de brief benadrukte Obama: ‘Het is hoog tijd om directe onderhandelingen met Israël te hervatten’.
Abbas wilde tot nu toe niet direct overleggen met Israël. Allereerst moet Israël toegen aan een aantal eisen, waaronder het stoppen van de bouw van nederzettingen in Palestijns gebied.
Op dit moment worden de gesprekken via de Amerikaanse gezant voor het Midden-Oosten, George Mitchell, gevoerd.

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.