2

Obama verstuurt eerste echte ‘tweet’ als president

Twitter-bericht namens Rode Kruis blijkt een stukje digitale geschiedenis

President Barack Obama heeft maandag digitale geschiedenis geschreven door als eerste ‘commander in chief’ eigenhandig een bericht op Twitter te plaatsen. Hij deed dat op het Amerikaanse hoofdkwartier van het Rode Kruis, waar hij aanwezig was om de hulp aan Haïti te ondersteunen.

Sommige mensen denken nu misschien: “Een eerste tweet van Obama?  Maar hij twittert toch al sinds hij presidentskandidaat is?” Ja en nee. De Twitter-account @BarackObama is een van de meest gelezen pagina’s op Twitter, maar hoe graag zijn fans dat ook zouden geloven, die berichten worden door campagnemedewerkers geplaatst.

Bij het Rode Kruis gebeurde het dan toch dat de president hoogstpersoonlijk een tweet de wereld in stuurde, zo meldt CNN. Een Rode Kruis-medewerker twitterde bij binnenkomst van het staatshoofd op @RedCross

President Obama and the first lady are here visiting our disaster operation center right now.”

Voordat het bericht werd verzonden, vroeg hij Obama om op de knop ‘Update’ te drukken. De president was niet te beroerd dat te doen. Een moment later twitterde de Rode Kruis-medewerker, nu weer gewoon zelf:

President Obama pushed the button on the last tweet. It was his first ever tweet!

Of Obama voortaan vaker zelf gaat twitteren is nog maar de vraag. Uit veiligheidsoverwegingen is het medewerkers van het Witte Huis in principe verboden om te communiceren via sociale netwerken als Facebook en Twitter. Toen Obama president werd, moest hij officieel zijn Blackberry afstaan, om dezelfde reden. Het verhaal gaat dat hij zich hiertegen zou hebben verzet, maar in de praktijk is Obama sindsdien niet vaak meer mobiel bellend gesignaleerd. Laat staan twitterend.    

Foto: IowaPolitics.com (Flickr/CC)

Geef een reactie

Laatste reacties (2)