1

Obama wilde helemaal geen ‘uniseks’ marine-uniformen

Volskrantnieuws over 'meisjesachtige' hoedjes bij Amerikaanse marine blijkt compleet verzonnen door the New York Post

Er zijn dus echt mensen die denken (of graag willen geloven) dat de president van de Verenigde Staten – ‘the leader of the free world’ zoals Amerikanen hem graag pochend mogen noemen – niets beters te doen heeft dan mariniers te pesten met modegrillen. Dat enkele van die mensen bij Amerikaanse media als The New York Post werken mag geen verbazing wekken, maar ook de Nederlandse Volkskrant nam het bericht over ‘Obama’s dameshoeden’ klakkeloos over.

Volgens het bericht in The New York Post zou Obama himself verantwoordelijk zijn voor het plan om de iconische marine-uniformen een ‘uniseks’ make-over te geven. De nieuwe, smallere hoedjes zouden zo meisjesachtig zijn, ‘dat zelfs de Fransen ervan zouden gaan blozen‘. Tot overmaat van ramp zou de rekening voor de ‘girly hats’ wel 8 miljoen dollar bedragen en dat terwijl er niet eens geld is voor kogels!

Business Insider-auteur Paul Szoldra wist als ex-marinier zeker dat het verhaal 100 procent ‘B.S.’ was, omdat een president zich geen moment bezig houdt met wat de troepen op dat moment dragen. Hij besloot er echter toch nog wat telefoontjes aan te wagen. Wat bleek: niet alleen had Obama zich op geen enkele manier met de hoedjes bemoeid, maar er was niet eens sprake van een voorgenomen verandering van de mariniersuniformen. 

Wat was er dan wel aan de hand? Het bedrijf dat voorheen verantwoordelijk was voor de productie van de mariniershoedjes voor vrouwen was failliet, daarom is de marine op zoek naar een nieuwe variant van het damesmodel. Niets meer, niets minder.

cc-foto: DVIDSHUB

Geef een reactie

Laatste reactie