2

Obama zei ‘transgender’, en dat is een big deal

Obama sprak als eerste Amerikaanse president over transgenders tijdens State of the Union ... Dat heeft grote betekenis voor de LGBT-gemeenschap in VS

Als je bedenkt dat ieder woord in de State of the Union-speech wordt gewikt en gewogen, kun je je voorstellen dat de meeste Amerikaanse transgenders laaiend enthousiast waren toen Obama hen direct aansprak, en in de woorden waarmee ze zichzelf ook identificeren. En niet met een omweg als “ongeacht waar iemand zichzelf mee identificeert”.


Time Magazine sprak met een aantal prominenten uit de Amerikaanse LGBT-gemeenschap (Lesbisch, Gay, Bi-seksueel, Transgender), waaronder directeur Masen Davis van het Transgender Law Center:

President Obama’s publiekelijke erkenning van transgender mensen in zijn State of the Union-toespraak was historisch. Terwijl het zo’n simpel iets lijkt – het zeggen van het woord ‘transgender’ in een speech – representeert het statement van president Obama significante vooruitgang voor transgender mensen en de beweging richting gelijkwaardigheid voor iedereen.”

Transgender mensen hebben jarenlang te maken gehad met mensen die dachten dat ze hen misleidden, zegt professor Elizabeth Reis van de Universiteit van Oregon. Ze noemt het:

“… het authenticiteitsprobleem waar transgenders mee te maken hebben, het niet geloofd worden dat ze zijn wie ze zeggen dat ze zijn”.

Om die reden zijn er ook mensen sceptisch over de lovende kritiek op Obama, zoals Greta Martela van Trans Lifeline:

Ik kan er niet opgewonden van raken dat de president ons bestaan simpelweg erkent terwijl we met zoveel discriminatie te maken hebben.

Beluister Obama’s quote over transgenders in de video.

Time: Why It’s A Big Deal That Obama Said ‘Transgender’

Cc-foto: J R

Geef een reactie

Laatste reacties (2)