17

Oekraïne werkt aan staakt-het-vuren

Ook Rusland lijkt wapenstilstand te steunen ... Poetin: Het is niet onze zaak, maar we kunnen bijdragen aan gevoel van vertrouwen

De Oekraïense president Petro Porosjenko werkt aan een staakt-het-vuren voor Oekraïne. Dat meldt onder meer NRC Handelsblad. Dinsdagavond zou Porosjenko de Russische president Poetin onder vier ogen hebben gesproken. In dat gesprek zou Poetin hebben aangegeven het vredesplan te steunen.


Hoe het plan er in de praktijk uit moet gaan zien, is niet bekend. Poetin heeft na het gesprek met Porosjenko laten weten dat er geen discussie was over een staakt-het-vuren in het oosten van Oekraïne, omdat Rusland geen partij speelt in het conflict. “Wij als Rusland kunnen niet praten over voorwaarden voor een staakt-het-vuren die van toepassing zijn op Kiev, Loegansk en Donetsk”, zei Poetin. Wel zegt hij dat Rusland bereid is om te helpen bij het ‘creëren van een atmosfeer van vertrouwen’. Wel benadrukte hij dat het aan Kiev is om tot een wapenstilstand tussen het Oekraïense regeringsleven en de separatisten te komen.

NRC: ‘Porosjenko werkt aan staakt-het-vuren voor Oekraïne’
NOS: Porosjenko: bestand in de maak

Geef een reactie

Laatste reacties (17)