Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Offensief tegen bezuiniging ontwikkelingshulp

  •  
07-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
ANP-Voordewind300.jpg
Vier politieke partijen, twintig hulporganisaties en verschillende media slaan handen ineen
Uit een overleg wat woensdag heeft plaatsgevonden is besloten om de handen ineen te slaan om de bezuinigingen op ontwikkelingssamenwerking tegen te gaan. CDA, SP, GroenLinks en ChristenUnie beginnen samen met twintig hulporganisaties en een aantal media een offensief.
Joel Voordewind, Kamerlid voor ChristenUnie, is initiatiefnemer en pleit ervoor dat het fonds van 750 miljoen voor investeringen in het midden- en kleinbedrijf in arme landen vooral besteed moet worden aan de allerarmsten. Verder wil hij dat burgers moeten inzien wat voor draconische gevolgen de bezuinigen hebben: ”Mensen moeten zien wat voor dramatische gevolgen de bezuinigingen hebben. Maar ook moeten ze zien dat ontwikkelingssamenwerking geen weggegooid geld is en dat het echt helpt en levens redt.”
Volgens Voordewind kan de publieke opinie, net als bij het debat over de zorgpremie, helpen in de strijd tegen de korting van 1 miljard.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.