Laatste update 14:47
84

Oh, hij zit achter het schrappen van de dividendbelasting!

In het regeringsakkoord staat een maatregel die wel heel bijzonder is: de afschaffing van de dividendbelasting. Deze is bijzonder omdat geen van de beoogde regeringspartijen in hun partijprogramma de afschaffing ervan hadden staan. Dan moet er een lobby achter hebben gezeten, zei GroenLinks-leider Jesse Klaver donderdag in de Kamer. Klaver wilde dan ook weten wie hier precies achter zat.

“Welke maatschappelijke partijen hier precies voor hebben gelobbyd? Vast een lobby achter zitten voor wie dit heel erg belangrijk is”, aldus Klaver.

Op die vraag is er nu antwoord: het was werkgeversvereniging VNO-NCW. Eind maart stuurde de werkgeversvereniging deze oproep aan Zalms voorgang, Edith Schippers. GroenLinks zat toen nog aan de onderhandelingstafel voor de formatie. “GroenLinks had het kunnen weten”, schrijft NRC nu.

NRC:

In een brief met bijlagen van in totaal 13 pagina’s pleit de voornaamste lobbyclub van grote bedrijven, samen met de gelieerde organisaties MKB Nederland en LTO Nederland, voor een breed pakket aan lastenverlaging voor het bedrijfsleven. ,,Voor ondernemers is gewenst te komen tot substantiële verlaging van het vennootschapsbelasting-tarief en (uiteindelijk afschaffing van) dividendbelasting […].”.

Lees ook bij BNR hoe alle heren politici, leiders van de partijen van het nieuwe kabinet, hun kaken stijf op elkaar houden over hoe de afschaffing tot stand is gekomen.

Geef een reactie

Laatste reacties (84)