31

OM vervolgt Arnhemmer om racistische mail

Medewerker die sollicitant mailde: 'Is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)', wordt vervolgd voor discriminatie vanwege ras

De Arnhemse medewerker die per ongeluk een racistische mail naar een sollicitant stuurde, die voor een collega bedoeld was, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. In de mail schreef hij dat de man ongeschikt zou zijn voor de functie omdat hij “Ten eerste een donker gekleurde (neger)” is, en daarnaast niet genoeg computerervaring zou bezitten. Een screenshot van het bericht werd vervolgens door een Rotterdamse politicus, die familie is van de man, op Twitter geplaatst.

Veel mensen reageerden geschokt op de inhoud van de mail over de stagesollicitant, maar volgens de eigenaar van de elektronicazaak – aan wie de mail was gericht – was het bedoeld als ‘interne grap‘. De jongen uit Deventer over wie het ging kon er echter niet om lachen en deed aangifte tegen het bedrijf. Het Openbaar Ministerie geeft hem daarin gelijk en vervolgt de afzender voor discriminatie vanwege ras, zo werd vandaag bekend.

cc-foto: Scott*

Geef een reactie

Laatste reacties (31)