Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

OM vervolgt Arnhemmer om racistische mail

  •  
28-02-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
justitie300_01.jpg
Medewerker die sollicitant mailde: 'Is niks. Ten eerste een donker gekleurde (neger)', wordt vervolgd voor discriminatie vanwege ras
De Arnhemse medewerker die per ongeluk een racistische mail naar een sollicitant stuurde, die voor een collega bedoeld was, wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie. In de mail schreef hij dat de man ongeschikt zou zijn voor de functie omdat hij “Ten eerste een donker gekleurde (neger)” is, en daarnaast niet genoeg computerervaring zou bezitten. Een screenshot van het bericht werd vervolgens door een Rotterdamse politicus, die familie is van de man, op Twitter geplaatst.
Veel mensen reageerden geschokt op de inhoud van de mail  over de stagesollicitant, maar volgens de eigenaar van de elektronicazaak – aan wie de mail was gericht – was het bedoeld als ‘ interne grap ‘. De jongen uit Deventer over wie het ging kon er echter niet om lachen en deed aangifte tegen het bedrijf. Het Openbaar Ministerie geeft hem daarin gelijk en vervolgt de afzender voor discriminatie vanwege ras, zo werd vandaag bekend.
cc-foto: Scott*

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.