Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ombudsman: Maak vervanging ov-chipkaart 'gratis'

  •  
27-07-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
74 keer bekeken
  •  
chipkaart300_02.jpg
Translink dwingt reizigers na vijf jaar een nieuwe ov-chipkaart te kopen à 7,50 euro ... Ook als de oude gewoon nog werkt
Vijf jaar na aankoop van een ov-chipkaart verloopt deze en moeten reizigers een nieuwe kaart aanschaffen. De prijs: 7,50 euro. Tot grote ergernis van reizigers, die de prijs niet alleen te duur vinden, maar eigenlijk compleet overbodig. Terwijl de kaart gewoon nog werkt, dwingen de vervoerders de reizigers tot aanschaf van een nieuwe. De Ombudsman is het daar nu mee eens en wil dat de kaart voortaan gratis wordt vervangen.
Mijn ov-chipkaart bleek verlopen toen ik in de bus stapte. Ik moest voor 7,50 euro een nieuwe kopen. De kaart werkte goed, ik heb niet om vervanging gevraagd. Waarom moet ik er dan wel voor betalen?
Translink, het bedrijf achter de ov-chipkaart, meent dat de kaarten om de vier à vijf jaar vervangen moeten worden, omdat ze poreus worden en kunnen breken. Ook de beveiliging en de technologie moet om de zoveel jaar worden vernieuwd, schrijft NOS
De Ombudsman wil nu dat de kosten voor het vervangen van ov-chipkaarten in de vervoerstarieven worden verwerkt, en dat iedere klant na vijf jaar een ‘gratis’ kaart opgestuurd kan krijgen. 
cc-foto: Elisa Triolo

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.