Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Ombudsman tegengewerkt door financiële sector

  •  
30-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
108 keer bekeken
  •  
ANP-portret_wabeke_300.jpg
Wabeke was te kritisch
Ombudsman Financiële Dienstverlening Jan Wolter Wabeke is vorig jaar opgestapt omdat hij structureel werd tegengewerkt door de financiële sector.
Dat meldt het Financieele Dagblad. Bestuur en directeur van het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening (Kifid) waren niet blij met Wabeke. Directeur Kees Oosterholt zou onder meer e-mail, post en telefoontjes hebben laten filteren. Uitnodigingen voor vergaderingen, interviews of tv-programma’s werden onderschept om te verhinderen dat Wabeke openbare uitspraken zou doen die de financiële sector niet bevallen. Het bestuur van Kifid, waarin banken en verzekeraars domineren, werkte Wabeke verder tegen door het budget voor klachtenbehandeling klein te houden.
Een reeks (oud-) Kifid medewerkers heeft zware kritiek op het functioneren van het instituut. Het zou consumenten bewust met een kluitje in het riet sturen. Wabeke pleitte er al vaker voor om van Kifid een overheidsorgaan te maken, iets waar de financiële sector niet op zit te wachten. De Tweede Kamer heeft dat pleidooi overgenomen. Minister De Jager komt binnenkort met voorstellen voor een andere structuur van Kifid.

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.