Laatste update 21:06
33

Omroep Max verplicht CoronaCheck voor medewerkers en gasten

Wie bij Omroep Max in een van de programma’s te gast is, moet een CoronaCheck kunnen overleggen. Topman Jan Slagter wil die eis ook invoeren voor medewerkers. Slagter onthulde de praktijk in de rubriek Stand.nl in Spraakmakers op NPO Radio 1. (vanaf 3:15)

Presentatrice Ghislaine Plag werpt aanvankelijk nog even tegen dat het in Nederland verboden is om medewerkers tot vaccinatie te verplichten maar dat wuift Slagter weg. “Je mag zoveel niet in dit land.”

“Je moet gevaccineerd zijn. Ik word niet gecontroleerd als ik hier binnenkom. Dat vind ik gek. Onze gasten weten op voorhand dat als je niet gevaccineerd bent dat je dan een sneltest moet ondergaan. Die hebben wij, de uitslag krijg je binnen een kwartier. Of je laat je QR-code zien. En we gaan het ook bij medewerkers doen omdat ik ook een aantal mensen heb werken… Ik heb bijvoorbeeld een medewerker wiens vrouw ernstig ziek is, als die corona krijgt gaat ze dood. Om het maar even heel zwartwit te stellen. En nog een paar andere mensen. Ook voor die mensen ben ik verantwoordelijk. Dus je laat of je QR-code zien of je laat je een paar keer per week testen. Je bent van harte welkom maar ik wil zeker weten dat ik voor iedereen een veilige omgeving heb.”

Geef een reactie

Laatste reacties (33)