Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Omroep-sites alleen nog na goedkeuring door commercie

  •  
30-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
spangas_300.jpg
Kabinet verbiedt gros van nieuwe media activiteiten
De nieuwe regels die het kabinet stelt aan de internetactiviteiten leiden tot een slachting onder omroepsites. Nieuwe initiatieven van de publieke omroep op dat gebied mogen alleen nog van start na goedkeuring door commerciële partijen.
Internetvrijheid mag dan een groot goed zijn, voor de publieke omroep wordt die afgeschaft. De helft van de sites bij de publieke omroepen verdwijnt binnen nu en een jaar, blijkt uit analyse van de regeringsplannen. Uiteindelijk mogen er tussen de 75 en 100 sites overblijven die aan strenge regels moeten voldoen. De directeur internet en innovatie bij de publieke omroep, William Valkenburg, wacht de sloop niet af en heeft zijn vertrek bekend gemaakt.
Villamedia schrijft:
Tegelijk met de vermindering, krijgen de omroepen ook te maken met een heel strak regime. Elk nieuw initiatief wordt vooraf getoetst. Daarbij wordt aan commerciële partijen gevraagd of het plan concurrentie oplevert. Zo ja, dan gaat er een streep door het idee.
Een voorbeeld van een site die in de problemen kan komen is die van de populaire jeugdserie Spangas. Op de website zijn buiten het seizoen extra afleveringen te vinden. Dat mag mogelijk niet meer.

Meer over:

nieuws, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.