Laatste update 15:30
232

OMT wil nieuwe lockdown van twee weken, daarna 2G-beleid

Het Outbreak Management Team (OMT), de belangrijkste adviseur van de regering in de coronacrisis, stelt dat er teruggegrepen moet worden op “lockdown-achtige maatregelen” om de almaar toenemende verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Dat meldt de NOS op basis van anonieme bronnen. Volgens de bronnen is een lockdown onontkoombaar. De strenge maatregelen zouden twee weken lang van kracht moeten blijven. Het betekent dat theaters en bioscopen weer gesloten worden en evenementen verboden worden.

Het OMT adviseert daarna over te gaan op een 2G-beleid zoals dat al in delen van Duitsland en heel Oostenrijk is ingevoerd. Het betekent dat een testbewijs geen middel meer is om toegang te krijgen. Alleen wie Gevaccineerd of Genezen is, krijgt dan nog een werkende QR-code.

Het kabinet vergadert nog over de vraag of het advies wordt overgenomen. Vrijdagavond worden op een persconferentie van het demissionaire duo Rutte en De Jonge de te nemen maatregelen officieel afgekondigd.

Update:

Het aantal positieve tests bereikte donderdag een recordaantal. Een op de duizend Nederlanders werd binnen een etmaal positief getest. Nu.nl meldt:

Het RIVM heeft vandaag het grootste aantal positieve tests sinds het begin van de coronacrisis gemeld. In de afgelopen 24 uur testten 16.364 mensen positief op het coronavirus. Dat zijn er meer dan op 20 december 2020, toen een recordaantal van 12.997 positieve tests werd gemeld. Het aantal positieve tests neemt al enige tijd toe. Zaterdag werd met 12.024 positieve tests nog het grootste aantal van dit jaar gemeld.

Geef een reactie

Laatste reacties (232)