Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Omzet Nederlandse handel in speed en xtc groter dan die van Albert Heijn

  •  
25-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
183 keer bekeken
  •  
15073083288_113647c9e4_z
Nederland blijft een groot-exporteur van allerhande partydrugs. Speed en xct-pillen zijn samen goed voor een omzet van zo’n 19 miljard, meldt De Volkskrant. Een en ander blijkt uit een groot onderzoek dat de Politieacademie uitvoerde. Naar schatting ligt dat bedrag, uitgaande van de schimmigheid in de illegale laboratoria, nog een stuk hoger. Peter Hein Mulligen van het CBS zegt tegen De Volkskrant het lastig te vinden een juiste schatting te maken van het totaalbedrag dat om gaat in de partydrugshandel.
De jaaromzet van Albert Heyn ligt op ongeveer hetzelfde niveau. Het bedrag dat dit kabinet uittrekt om de criminaliteit die met de handel in deze harddrugs gepaard gaat te bestrijden is een lachertje voor de kapitaalkrachtige drugsbendes: eenmalig honderd miljoen euro en vanaf volgend jaar jaarlijks tien miljoen euro. Een xtc-pil wordt gemaakt voor de kostprijs van 20 cent en wordt verkocht voor 20 euro. De budgetten van de ministeries van Justitie en Veiligheid en Defensie komen samen nog niet aan de totale omzet van de synthetische drugshandel.
Cc-foto: Retinafunk

Meer over:

drugs, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.