Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gert-Jan Segers laat geheim formatiestuk in trein liggen

  •  
17-11-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
Informateur Koolmees overlegt met VVD, D66, CDA en ChristenUnie

© DEN HAAG - Gert-Jan Segers (ChristenUnie) bij aankomst bij het Logement, voor het voortgangsgesprek over de kabinetsformatie. De fractievoorzitters en secondanten van de VVD, D66, CDA en Chri

Gert-Jan Segers heeft een formatiestuk in de trein laten liggen. Dat schrijft de ChristenUnie-leider op Twitter.
Degene die het document vond, heeft het doorgespeeld aan de Volkskrant. De krant vat de plannen samen:
"VVD en CDA hebben eind september al samen een proeve van een regeerakkoord geschreven. Daarin pleiten zij voor forse maatregelen om de woningnood te bestrijden, voor een ambitieus klimaatbeleid en een miljardenfonds voor het uitkopen van boeren. Ook stuurt het akkoord aan op gratis kinderopvang voor ‘de meeste mensen’, een basisverzekering tegen arbeidsongeschiktheid voor alle zelfstandigen en het toelaten van meer migranten."
Het document dateert van 26 september en is opgesteld door afgevaardigden van de VVD- en CDA-fracties. Bij het opstellen van het conceptregeerakkoord hebben de partijen ook rekening gehouden met de wensen van D66. Een eerdere aanzet tot een regeerakkoord, in de zomer opgesteld door de VVD en D66, werd door de partijen zelf openbaar gemaakt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.