Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderwijs het kind van de rekening

  •  
21-04-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
school_Afrika_300.jpeg
Landen breken belofte om ieder kind basisschool te laten volgen en verlagen budgetten
Ondanks beloftes van de internationale gemeenschap om voor ieder kind basisonderwijs te voorzien tegen 2015, worden de fondsen om dit ideaal te verwezenlijken afgebouwd, met 19 procent. Volgens de Donor Scoreboard van de organisatie ‘A World at School’ bouwen tien donorlanden, waaronder de VS, Nederland, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië, sinds 2010 de ontwikkelingsfondsen voor onderwijs af. Noorwegen is het enige grote donorland dat de voorbije vier jaar een toename van 5 procent kon optekenen.
Het is cruciaal dat we de afname van het donorgeld voor onderwijs weten te stoppen, anders laten we 58 miljoen kinderen in de steek, vooral hen die het hardst getroffen zijn door conflicten en noodsituaties zoals kinderen die op de vlucht zijn voor het geweld in Syrië en kinderen in de landen waar ebola uitbrak.
Brown zegt het onaanvaardbaar te vinden dat de hulp wordt teruggeschroefd op het moment dat er juist meer gevraagd wordt om de doelstelling voor 2015 te halen.
CC Foto: Feans  

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.