19

Onderwijs maakt niet gelukkiger

Kans op een gelukkig gevoel onder alle onderwijsniveaus gelijk

Uit een nieuwe Amerikaanse studie blijkt dat de kans dat op geluk onafhankelijk is van de vraag of je gestudeerd hebt of niet. Volgens het onderzoek dat is gepubliceerd in de ‘British journal of Psychiatry’ blijkt dat er geen link is tussen je studiegraad en je persoonlijke geluksbeleving.

De onderzoekers raakten geïnspireerd door de sterke associatie tussen een lage opleiding en mentale aandoeningen. Hierop besloten ze om te gaan onderzoeken of het omgekeerde ook het geval is en dat onderwijs leidt tot een hoger niveau in de geluksbeleving. Het team ontdekte echter dat de kans op een gelukkig gevoel onder alle onderwijsniveaus gelijk bleef.

Sarah Stewart-Brown, hoofdauteur van de studie:

Deze uitkomsten zijn behoorlijk controversieel omdat we verwachtten dat de sociaaleconomische factoren die geassocieerd worden met mentale aandoeningen, ook zouden correleren met de mentale gezondheid. Maar dat is niet het geval.

De onderzoekers definiëren ‘gelukkig’  als een staat van hoge mentale gesteldheid waarbinnen mensen zich goed voelen en goed kunnen functioneren. 

Time: Education Does Not Make You a Happier Person

Cc-foto: HANs on Experience

Geef een reactie

Laatste reacties (19)