Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Onderwijsinspectie faalde bij Ibn Ghaldoun'

  •  
05-12-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ghaldoun300.jpg
AD: Inspectie was al lange tijd op de hoogte van misstanden ... Nu.nl: Inspectie deed wél goed werk
Lange tijd is de Onderwijsinspectie tekortgeschoten bij het toezicht op de islamitische middelbare school Ibn Ghaldoun. De inspectie was al geruime tijd op de hoogte van een aantal misstanden, maar greep niet in. Dat meldt het AD.
De Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB), een onderzoeksinstituut van zeven universiteiten concludeert in een rapport dat de Onderwijsinspectie flink tekort is geschoten. Zo was de inspectie onder meer op de hoogte van het feit dat de onderwijs op de Ibn Ghaldounschool onder de maat was en dat de school kampte met grote financiële tekorten.
Een voormalig docent deed bovendien een paar maanden voor de examendiefstal melding over fraude bij de inspectie, maar die greep niet in.
Nu.nl schrijft het tegenovergestelde over het rapport. Volgens de nieuwswebsite valt te concluderen dat de inspectie juist goed werk deed. Nu.nl schrijft onder meer:
Bij het onderzoek werd geëxperimenteerd met een nieuwe vorm van toezicht en daarmee is mogelijk een nieuwe standaard voor het toezicht op scholen ingesteld, concludeert de Nederlandse School voor Openbaar Bestuur (NSOB) in een onderzoek.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.