Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Onderzoek wijst uit: plichtsverzuim door COR politie

  •  
12-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3306506366_dc9a80302a_z (1)

© Cc-foto: Guilhem Soulas

Vorige maand is de politie begonnen met een ‘oriënterend onderzoek’ naar de doelmatigheden van de uitgaven door de Centrale Ondernemingsraad van de politie. Dat onderzoek is nu opgeschaald en veranderd in een ‘disciplinair onderzoek’. De inmiddels afgetreden voorzitter, Frank Giltay, heeft zich volgens het eerste onderzoek vermoedelijk schuldig gemaakt aan ‘plichtsverzuim’.
Het COR heeft vele tienduizenden euro’s van een jaarlijks budget van 1,6 miljoen euro uitgegeven aan zaken als feestjes en reizen en communicatieadviseurs uitgegeven. Giltay maakte op kosten van de politie zelfs gebruik van een ‘imago-adviseur’ en kocht dure kleding op kosten van de politie. Ook had hij een creditcard van de politie, waarmee hij grote bedragen zou hebben opgenomen.
Binnen de politie zeggen bronnen dat er mogelijk ook nog informatie vrij zal komen waaruit fraude zal blijken. Dat schrijft NRC. Dat zou voor het onderzoek betekenen dat het mogelijk wordt opgeschaald tot een strafrechtelijk onderzoek.

Meer over:

politie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.