Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Online gokkers moeten zich registreren'

  •  
14-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
OnlineGokken_300.jpg
Brussel volhardt in regelgeving online gokken. Nederland maakte vrijdag online gokken legaal 
Om gokverslaving aan te pakken wil de Europese Commissie dat alle aanbidders van online gokken spelersprofielen opmaken. Ook moeten de goksites voldoende informatie geven over de risico’s die spelers lopen en de kansen die ze werkelijk hebben om te winnen.
De Europese Commissie is bezorgt over de online gokindustrie vanwege de kans op gokverslaving. De controle daarop is nihil. Met de spelersprofielen zouden goksites het gedrag van een speler beter in de gaten kunnen houden. Ook moet de basisinformatie de consument beter beschermen en voorkomen dat minderjarigen gaan gokken en moeten de websites toegang bieden tot hulplijnen. Dat schrijft de Volkskrant.
Het gaat om een niet-bindende richtlijn. Alle lidstaten zijn vrij hoe de richtlijn te interpreteren en op te volgen. Afgelopen vrijdag besloot het kabinet in Nederland online gokken legaal te maken. VVD en PvdA vinden dat online pokeren, roulette spelen of een fruitautomaat bedienen gewoon moet kunnen. De regeringsleiders zijn bovendien bang dat online gokkers nog meer in de illegale industrie verdwijnen als online gokken illegaal blijft.

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.