Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Online illegaal medicijn kopen te makkelijk'

  •  
10-02-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
[Video] Bovendien is twee derde van de medicijnen nep en daarmee gevaarlijk
Volgens de Consumentenbond schiet de Inspectie voor de Gezondheidszorg bij controle van online medicijnverkoop te kort. Het is te makkelijk voor consumenten om, zonder recepten, via het internet aan medicijnen te komen. De Consumentenbond bestelde zeventien keer medicijnen als Viagra en kreeg deze vijftien keer zonder recept toegezonden. Uit onderzoek van Uitgesproken EO blijkt dat tweederde van de medicijnen nep is.
In 2009 onderzocht de Consumentenbond de werkzame stof van online bestelde medicijnen. Destijds concludeerde de bond dat één op de drie pillen niet uit de juiste combinatie bestond. Uit onderzoek van Uitgesproken EO blijkt dat dit nu twee op drie pillen zijn. Directeur van de Consumentenbond Bart Combée: “Het is Russische roulette met je gezondheid. Koop dus geen geneesmiddelen via internet zonder tussenkomst van de eigen arts of apotheker.”
Nederlandse artsen mogen alleen medicijnen voorschrijven aan patiënten na een consult. Bij geen van de bestelde pillen was dit het geval.
De Consumentenbond roept de Inspectie voor de Gezondheidszorg op “haar verantwoordelijkheid te nemen en een eind te maken aan deze gevaarlijke praktijken”.
cc-foto: Felix Mandoux

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.