36

Onrust binnen ABN Amro over salarisverhogingen

Tientallen medewerkers reageren negatief

De ceo van ABN Amro Gerrit Zalm heeft niet alleen maatschappelijk en in de politiek een gevoelige snaar geraakt met de salarisverhoging van de subtop van de bank. Ook intern heeft de maatregel geleid tot woede en verdeeldheid.

Dat vertellen bronnen binnen ABN aan het FD. Vorige maand werd bekend dat ABN Amro het vaste salaris van zijn honderd hoogste managers onder de raad van bestuur met 20% heeft verhoogd. Zalm krijgt daarvoor van zijn eigen werknemers de wind van voren. Zo schreven tientallen medewerkers die niet onder de regeling vallen en de komende twee jaar op de nullijn zitten, negatieve reacties op een interne weblog van de ceo. Daarin lichtte de oud-minister van Financiën zijn besluit toe.

De onvrede heeft er ook mee te maken dat klanttevredenheid een belangrijke rol speelt in de eindejaarsbeoordeling van veel medewerkers en dat is weer van invloed op hun verdiensten. De ontstane maatschappelijke ophef over de salarisverhoging heeft zo een negatief gevolg voor het inkomen van de mensen lager in de organisatie. Een medewerker van de bank tegen het FD:

Veel klanten stellen kritische vragen en zeggen een “rotgevoel” te hebben overgehouden aan de beloningsmaatregel. 

CC-foto: Roel Wijnants 

Geef een reactie

Laatste reacties (36)