Laatste update 14:33
9

Ook de nieuwe Filipijnse VN-ambassadeur is een ramp voor het land

Als je dacht dat je met president Rodrigo Duterte het ergste van de Filippijnen wel gehad hebt, kom je bedrogen uit. Teodore Locsin junior (Teddy) is sinds kort de VN-ambassadeur van het land en hij is een absolute ramp voor het imago van de Filipijnen.

Locsin, een voormalig journalist en congreslid, werd 18 september benoemd tot ambassadeur en dat was ook in eigen land voor velen een ongemakkelijke verrassing. De populistische Locsin heeft namelijk de reputatie zich nog minder diplomatiek uit te drukken dan Donald Trump tijdens een… nou ja, altijd eigenlijk. Vooral online weet Locsin zich keer op keer van zijn slechtste kant te laten zien.

sub-buzz-13927-1475785687-3

Bovenstaande afbeelding waar afschuw over de Verenigde Naties wordt uitgesproken? Die plaatste de uiterst conservatieve acteur James Woods op Twitter. Locsin deelde het bericht… een dag ná zijn benoeming tot ambassadeur van diezelfde Verenigde Naties.

Wanneer een nieuwsmedium een bericht plaatst over Filipijnse senator Leila de Lima die vraagtekens zet bij de voorwaarden waaronder de VN onderzoek mag doen naar de doodseskaders van president Duterte, reageert Locsin niet bepaald fijnzinnig. Ook laat hij weten dat hij de voorwaarden in zijn opiniesegment op tv, Teditorial genaamd, al heeft behandeld en daarmee moet het maar klaar zijn.

Even eloquent laat de nieuwe VN-ambassadeur weten dat hij volledig achter die doodseskaders staat. Tuurlijk, al die lijken gaan wel stinken, maar…

Nadat vorige maand president Duterte zichzelf met Hitler vergeleek ‘die miljoenen drugsgebruikers afslacht’, kwamen enkele tweets van Locsin van een maand daarvoor weer bovendrijven. Volgens Locsin is het drugsprobleem op de Filipijnen zo groot dat alleen een Endlösung à la Auschwitz nog helpt.

Schermafbeelding 2016-10-07 om 14.17.37

Die genocide hoeft wat hem betreft niet alleen op de Filipijnen te worden uitgevoerd. Wanneer de BBC bericht over gewelddadigheden in het overbevolkte opvangkamp in Calais, reageert Locsin met: ‘Er is altijd nog de Europese Endlösung’.

sub-buzz-25579-1475789877-5

Op een bericht over een ongewapende zwarte man die in Amerika door een witte politieagent is gewurgd, antwoordt Locsin: ‘De nazi’s kunnen je vertellen hoe je dit soort dingen grootschalig aanpakt: probeer concentratiekampen.’

Maar, zo zegt Locsin zelf: ‘Ik ben geen antisemiet. Als mensen dat zo op willen vatten, dan staat het ze vrij onwetend te blijven.’
Heel overtuigend is het echter niet, vooral niet nadat Locsin vorige week nog besloot eens een lans te breken voor de nazi’s. De échte, die uit de Tweede Wereldoorlog.

sub-buzz-14570-1475785821-4

Uiteindelijk kon zelfs Locsins eigen dochter er niet meer tegen.

sub-buzz-26467-1475785215-1

Inmiddels is er een petitie gestart om te verhinderen dat Locsin daadwerkelijk aan de slag gaat als VN-ambassadeur. Bij publicatie van dit artikel stond de teller op 10.658 ondertekenaars.

Bronnen: Time, Buzzfeed

Geef een reactie

Laatste reacties (9)