48

Oomen (DSW) verliest toegang tot bestuursdocumenten ZN

Volgens Zorgverzekeraars Nederland (ZN) gaat Oomen niet juist om met de vertrouwelijkheid van documenten ... Oomen leverde eerder gepeperde kritiek op de organisatie

Bestuursvoorzitter Oomen van DSW heeft geen toegang meer tot bestuursstukken van Zorgverzekeraars Nederland (ZN). Dat meldt de NOS maandagavond. Oomen heeft zich de afgelopen maanden kritisch uitgelaten over het beleid van de brancheorganisatie.

Oomen verweet ZN eerder ‘onmaatschappelijk hoge winsten te maken’ ten koste van de leden, de verzekerden. Ook wil Oomen dat ZN terugkomt op een drastische beperking van het aantal Spoedeisende Hulpen in Nederlandse ziekenhuizen.

DSW’s voorzitter wilde eerder niet toetreden tot het bestuur van de brancheorganisatie omdat hij niet achter de huidige koers van ZN staat. Bestuursleden hebben het recht op inzage in bestuursstukken.

ZN claimt dat de bestuursvoorzitter van DSW niet correct omgaat met de vertrouwelijkheid van de stukken en dat hij een vertekend beeld heeft gegeven van de interne gesprekken.

NOS: Ruzie tussen zorgverzekeraars loopt verder op

Foto: Still uit reportage RTV Rijnmond

Geef een reactie

Laatste reacties (48)