19

Oordopjes gebruiken in het verkeer? Dan volgt een boete

Vanaf 1 juli is het in Frankrijk verboden om als fietser of automobilist  deel te nemen aan het verkeer, als je oordopjes in hebt

Let goed op als je van p[an bent om af te reizen naar Frankrijk deze zomer.

Frankrijk wil namelijk af van fietsen en automobilisten die, wanneer ze deelnemen aan het verkeer, ‘ingeplugd zijn’. Frankrijk hoopt daarmee het aantal dodelijke verkeersongelukken drastisch terug te verminderen, meldt de Franse krant Le Parisien. Automobilisten zouden teveel zijn afgeleid waneer ze gebruik maakten van oordopjes en geen aandacht meer hebben voor het verkeer. 

Boete
Voor diegene de toch gepakt worden, met oordopjes achter het stuur, kunnen rekenen op een boete van 135 euro. Dit staat gelijk aan een boete die je krijgt wanneer je bijvoorbeeld zonder gordels om achter het stuur zit. Franse automobilisten zijn iets minder enthousiast over het nieuwe verbod. Maar liefst 42% van ondervraagden, van een enquête gehouden door Le Parisien, is het niet eens met dit nieuwe besluit en vinden het ‘overdreven’. Ook vinden ze dat Frankrijk alleen maar bezig is om nieuwe regels op te leggen, terwijl eerder naar gedragsverandering gekeken zou moeten worden.

Le Parisian: Sécurité routière : les oreillettes au volant interdites dès le 1er juillet Foto cc: Twentyfour Students

Geef een reactie

Laatste reacties (19)