134

Ophef over Poolse anti-moslim glossy

Fascisme in Europa is allang geen rondwarend spook meer, dat bewijst het Poolse tijdschrift wSiecki maar weer. Op de nieuwste cover van het tijdschrift prijkt een foto van een blonde vrouw wiens jurk, een EU-vlag, door donkere armen van haar lijf wordt getrokken. Daaronder in grote letters: De islamitische verkrachting van Europa.

Het bijbehorende artikel draagt de naam ‘De hel en zelfmoord van Europa’ en gaat volgens de eigen omschrijving over ‘wat de media en Brussel verborgen houden voor het Europese volk’. Het fascistoïde stuk zelf begint met de zin: ‘Moslims dragen een conflict met de westerse wereld in zich als onderdeel van hun bewustzijn.’ Verder staan er dingen te lezen als ‘We zijn getuige van de botsing van twee beschavingen in de landen van het oude Europa’ en ‘Een strijd tussen deze twee beschavingen is onvermijdelijk’. Dit alles komt volgens het blad door ‘de massa-import van moslims’ die met hun ‘vreemde beschaving’ Europa tot zelfmoord dwingt.

Volgens velen is de cover niet alleen fascisme van het zuiverste soort, het lijkt ook nog eens rechtstreeks afgekeken van propagandamateriaal uit de tijd van Hitler en Mussolini.

Geef een reactie

Laatste reacties (134)