Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

'Opmerking van Wilders ronduit racistisch'

  •  
02-10-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3856 keer bekeken
  •  
degids_300_02.jpg
Francisco van Jole bij De Gids FM: Andere partijen moeten hun conclusies trekken
De tweet die Geert Wilders dinsdag de wereld instuurde is ronduit racistisch en daarmee is een nieuwe grens overschreden. Dat stelde Francisco van Jole, eindredacteur van Joop, in DeGids.FM op Radio 1. Andere politieke partijen zouden daar hun conclusie uit moeten trekken en de PVV niet langer moeten steunen bij moties of het aanvragen van debatten.
“Hij zegt dat hij nooit zal wennen aan de Marokkaanse afkomst van de plaatsvervangend Kamervoorzitter. Aan afkomst kun je niets veranderen. Het is hetzelfde zeggen dat iemands huidskleur je niet bevalt. Als een werkgever dat zegt over een sollicitant wordt hij, terecht, veroordeeld,” aldus Van Jole.
Peter Kee zegt dat het vreemd is dat iemand dat Wilders zo persoonlijk wordt. Hij sprak kort na het incident met Khadija Arib over wie de PVV-leider de opmerking plaatste. Ze was aangedaan maar wil er verder niet op reageren.
Verder bespreken Kee, auteur van de politieke bestseller Het Briefje van Bleker, en Van Jole, de laatste ontwikkelingen rond de begrotings-en akkoordencommotie.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.