Laatste update 28 maart 2016, 00:34
3

Opnieuw AZG-kliniek gebombardeerd

Ziekenhuis in Jemen getroffen door raketaanval

Bij opnieuw een bombardement op een kliniek van Artsen zonder Grenzen (AZG) in Jemen zijn zondag zeker vier mensen gedood. Nog eens tien mensen raakten gewond. Dat meldt AZG. Nog onduidelijk is wie de raket op het getroffen Shiara-ziekenhuis heeft afgevuurd.

‘Wij veroordelen dit incident. Het bevestigt een verontrustend patroon van aanvallen op essentiële medische diensten’, zei AZG-directeur Raquel Ayora. ‘Eens te meer zijn het de burgers die de dupe van deze oorlog zijn.’

AZG is sinds november aanwezig in het ziekenhuis. Dit is de derde keer in korte tijd dat een kliniek van AZG wordt getroffen door een raketaanval. Het Shiara-ziekenhuis ligt in het gebied van de sjiitische Houthi-rebellen die tegen de regering en de invloed van Saoedi-Arabië strijden. De Saoedi’s ontkennen echter elke betrokkenheid bij de aanval Eind oktober werd elders in Jemen een kliniek onder vuur genomen, ook toen ontkenden de Saoedi’s mogelijke betrokkenheid. Eerder die maand werd in Kunduz in Afghanistan een ziekenhuis van AZG gebombardeerd door de Amerikanen. Daarbij kwamen 42 mensen om het leven.

Bron: Volkskrant
Cc-foto

Geef een reactie

Laatste reacties (3)