Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opnieuw kind overleden in Amerikaanse grensgevangenis

  •  
25-12-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1024px-US-Mexico_border_fence
Een achtjarige jongen uit Guatemala is dinsdag overleden in een Amerikaans detentiecentrum waar migrantenkinderen worden opgesloten. Dat hebben de Amerikaanse autoriteiten bevestigd. De precieze doodsoorzaak is nog onbekend.
Maandag werd door gevangenbewaarders geconstateerd dat de jongen ziek was. Daarop werd hij naar een ziekenhuis in New Mexico gebracht. Na controle leek het erop dat de jongen griepverschijnselen vertoonde en werd hij terug naar het detentiecentrum gebracht. Daar begon hij te braken en ging zijn toestand snel achteruit. Hij overleed kort na middernacht.
Het is het tweede kind dat deze maand in een Amerikaanse gevangenis voor migrantenkinderen komt te overlijden. Eerder overleed een meisje van 7, eveneens uit Guatemala. In eerste instantie leek het erop dat het meisje uitgedroogd was en dat ze geen water had gekregen in het detentiecentrum, dat bleek niet zo te zijn. Deskundigen hebben echter wel laten weten dat het overlijden waarschijnlijk te voorkomen was geweest. De Amerikaanse overheid heeft naar beide sterfgevallen een onderzoek ingesteld.
Bron: CNBC / cc-foto: Phil Gringey
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.