Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oppositie Oeganda wederom de kop in gedrukt

  •  
19-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
kesigye300.jpg
Oppositieleider Kizza Besigye is onder huisarrest geplaatst
De Oegandese oppositieleider Kizza Besigye mag zijn huis niet meer verlaten. Hij is onder huisarrest geplaatst omdat gevreesd wordt dat hij anders ‘misdaden’ zal plegen. De afgelopen weken is de oppositieleider meerdere malen opgepakt tijdens protesten.
Na een schermutseling voor zijn huis, is Besigye onder huisarrest geplaatst. Na de confrontatie met de politie kreeg Besigye de keuze terug naar huis te keren of weer opgepakt worden. Hij koos voor het eerste.
Besigye keert zich tegen de Oegandese president Yoweso Museveni, die onlangs opnieuw is beëdigd. Volgens Besigye heeft Museveni dit te danken aan grootschalige fraude.
Het is niet de eerste keer dat de Oegandese regering de oppositie monddood probeert te maken. In mei raakte Besigye bij demonstraties gewond. Nadat hij voor medische behandeling in Nairobi was geweest, werd hem de toegang tot Oeganda geweigerd. Ook is de oppositieleider meerdermalen gearresteerd bij diverse demonstraties tegen de regering van Museveni.
Eerder verscheen op Joop: Oppositie Oeganda de kop in gedrukt

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.