Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oppositie wil bonussen harder aanpakken

  •  
16-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-DeJagermetSP_300.jpg
Jan-Kees de Jager, minister van Financien ziet niets in strengere maatregelen
Minister Jan-Kees de Jager moet bonussen bij banken veel harder aanpakken. Daarvoor pleit een Kamermeerderheid van PVV, PvdA, SP en GroenLinks. Vanavond praat de Kamer over de conclusies van de commissie-De Wit die de bankencrisis onderzocht.
Over het beloningsbeleid van banken is in 2009 een code opgesteld. Banken mochten bijvoorbeeld alleen bonussen verstrekken wanneer zij winst maakten. Volgens De Jager houdt hij banken aan die belofte, maar hij ziet niets in strengere maatregelen die de oppositiepartijen en de PVV willen doorvoeren. Dat zei hij woensdagochtend in Goedemorgen Nederland.
PvdA en GroenLinks willen dat toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) bankenproducten gaat beoordelen voordat ze worden verkocht en niet pas achteraf. De PVV neemt het felste standpunt in. Zij willen dat banken die staatssteun hebben gekregen helemaal geen bonussen meer mogen verstrekken zoals ABN Amro, ING, Aegon en SNS Reaal. De Partij voor de Vrijheid vindt ook dat deze banken de bonussen van de afgelopen jaren moeten terugvorderen of dat de regering ze voor 100 procent moet belasten. Het verstrekken van bonussen vindt de PVV ongeoorloofd zolang hun ijkpersonen ‘Henk en Ingrid’ de broekriem moeten aanhalen, meldt de NOS. NOS: Kamer wilde harde aanpak bonussen

Meer over:

economie, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.