Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oprah geconfronteerd met Zwitsers racisme

  •  
09-08-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
473 keer bekeken
  •  
winfrey300.jpg
Verkoopmedewerkster herkent talkshowhost niet en denkt dat miljardair tas van 28.000 euro niet kan betalen
De Amerikaanse talkshow presentatrice Oprah Winfrey was onlangs in Zwitserland om het huwelijk van zangeres Tina Turner bij te wonen, toen ze besloot in haar eentje te gaan winkelen. In een boetiek vroeg ze de verkoopassistente haar een tas te tonen, waarop de verkoopster haar weigerde. Reden: ze geloofde niet dat Oprah zich de tas van 28.000 euro kon veroorloven.
Winfrey vertelt haar verhaal aan Entertainment Tonight, in antwoord op de vraag of ze ooit op tv het ‘n’ woord is genoemd. Het antwoord op die vraag is nee, maar racisme is geniepiger, aldus Winfrey.
In Zurich wilde Oprah, één van de rijkste mensen ter wereld – ze heeft een geschat vermogen van 2,7 miljard dollar – een tas bekijken ter waarde van 28.000 euro. Ondanks herhaaldelijk verzoek van Winfrey stond de verkoopster erop haar een kleinere tas te tonen. “Nee, nee, je wil die tas niet zien, je wil deze zien want die kost te veel. Die kun je niet betalen,” antwoordde de verkoopster, aldus Winfrey die de naam van de winkel niet vrijgraf.
Trudie Goetz, de eigenaresse van de boetiek Trois Pommes heeft inmiddels haar excuses aangeboden en stelt dat het incident op een misverstand berust. De verkoopster herkende Winfrey simpelweg niet. De Oprah Winfrey Show wordt overigens niet uitgezonden in Zwitserland.
Winfrey vervolgt tegenover Entertainment Tonight:
Ik had het hele ding kunnen doen opblazen en mijn zwarte kaart kunnen neergooien, maar waarom zou ik. Maar dat is duidelijk, je weet wel… Het (racisme) bestaat nog steeds, uiteraard.”

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.