48

Opstelten: bewijs is niet nodig, vertrouw me nou maar

Opstelten gaat logbestanden en andere technische gegevens niet verstrekken aan Tweede Kamer ... Opstelten: 'Men moet uitgaan van mijn woord'

Minister Opstelten van Justitie is niet van plan loggegevens of andere technische informatie aan de Tweede Kamer te verschaffen, over de storing die zorgde dat een pikant gesprek tussen staatssecretaris Teeven en de van corruptie verdachte Jos van Rey nooit werd opgenomen.

In een reactie tegenover de Telegraaf zegt Opstelten:

Ik heb de feiten weergegeven in mijn brief dus dat is het. Men moet ook uitgaan van mijn woord, dat is natuurlijk ook het punt waar het om gaat.

Aftapexpert Wim van de Pol legde woensdag in de Volkskrant al uit waarom het gesprek niet zomaar verdwenen kan zijn:

Er zou een ‘storing in een module van het tapsysteem’ zijn geweest, waardoor het gesprek als verloren dient te worden beschouwd. Maar het aftapsysteem maakt automatisch melding van storingen: pas op, we nemen nu niets meer op. Daarvan hoort proces-verbaal te worden opgemaakt. Dat laatste is niet gebeurd, erkent het OM, maar geeft daarvoor geen reden.

Van Rey wilde met zijn partijgenoot Fred Teeven van Veiligheid en Justitie overleggen over de benoeming van een burgemeester voor Roermond. Dat blijkt uit documenten van de Rijksrecherche die donderdag naar buiten kwamen. Teeven is opgeroepen als getuige in de corruptiezaak rond de Roermondse Van Rey. Als getuige moet hij uitleg geven over wat de twee telefonisch hebben besproken. Dat telefoongesprek zou eigenlijk opgenomen worden, maar tijdens de regiezitting bleek het te ontbreken.

cc-foto: Veiligheid en Justitie

Geef een reactie

Laatste reacties (48)