Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Opstelten wil taser voor alle agenten

  •  
29-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
163 keer bekeken
  •  
taser_300.jpg
Stroomstootwapen moet gat vullen dat pepperspray had moeten vullen ... 500 doden in VS
Demissionair minister Opstelten werkt op de valreep aan de realisering van een PVV-droom: een taser voor alle agenten in Nederland. De minister laat onderzoeken of het verlammende stroomstootwapen kan worden ingevoerd.
6001606483_e07371356d
Alle politieagenten zouden uitgerust moeten worden met een stroomstootwapen. Volgens minister Ivo Opstelten (Veiligheid) hebben leden van speciale arrestatieteams positieve ervaringen met de zogenoemde taser opgedaan. Binnenkort start een proef om te bezien of het stroomstootwapen voor alle agenten bruikbaar is. Uit onderzoek van het ministerie blijkt dat veel agenten graag met de taser op pad willen.
De PVV pleit al langer voor invoering van het repressiemiddel. De taser is omstreden omdat het apparaat te gemakkelijk wordt ingezet en de gevolgen fataal kunnen zijn. Amnesty International maakte in februari bekend dat er in de Verenigde Staten sinds 2001 vijfhonderd mensen zijn overleden na tasering door agenten. De taser zou ‘het gat’ moeten vullen tussen wapenstok en pistool. Eerder werd pepperspray met hetzelfde argument ingevoerd.
cc-foto: TheeErin. Politie in Chicago gebruikt de tasers
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.