4

&… Opstelten zoekt paard van Sinterklaas

Wereld Aids Dag: Centre Pompidou versierd met condooms. Voorlopig geen 'verrukkelijke kutjes' voor schrijver Giphart. Een debat over vechtende Drones en ander nieuws

Ander nieuws van vandaag


– Opstelten heeft zijn politie op scherp gesteld om Americo, het paard van Sinterklaas terug te vinden.

– Schrijver en columnist Ronald Giphart zal het voorlopig  moeten doen zonder ‘verrukkelijke kutjes’. In zijn nieuwe column ‘Verrukkelijke kutjes’ citeerde hij uit een seksueel getinte column in de Playboy, geschreven door Marion Pauw, maar Playboy had een foutje gemaakt en Pauw verward met de Indische schrijfster Marion Bloem.

Allemachtig, met een paar zinnen lag mijn complete beeld van Marion Bloem in duigen. Was dit de vrouw die tegenwoordig columns schrijft over haar grootmoederschap? Dit… dit was pure porno! Dit is geen gewoon Indisch meisje, dit is gewoon een geile Indische mevrouw”, schrijft Giphart.

Dat Playboy deze fout had gemaakt was al bekend voor het blad uitkwam. “Playboy had twee weken geleden al gerectificeerd na tig boze twitters van mij, maar jij hebt de kans mij te kwetsen omarmd”, tweet Bloem aan Giphart. De schrijver beloofde vervolgens in zijn aanstaande column in de Volkskrant zich te ver excuseren.

– Donner maakt een eind aan dubbele nationaliteit van baby’s. Gemeenten mogen niet meer standaard de dubbele nationaliteit van kinderen registreren.

– Zal je er spontaan een erectie van krijgen? In het kader van Wereldaidsdag is het Centre Pompidou in Parijs bedekt met 80.000 condooms in allerlei kleuren. Bekijk de foto’s in het AD.

– De meest gedeelde foto’s op Facebook waren dit jaar de satellietfoto’s van de verwoestende aardbeving in Japan. Facebook heeft een lijst gemaakt van de 40 meest gedeelde berichten van 2011.

– Wie van de daken schreeuwt absoluut geen homo te zijn, is het misschien toch wel? Presentator Arie Boomsma pakt Filemon Wesselink vol op de mond.

– De financiële aanzuigingskracht van Hollywood werkt niet meer op de huizenmarkt. Het sprookjeshuis van Good Wil Hunting staat al 200 dagen te koop.

– Drones, onbemande militaire vliegtuigen. Soms zijn ze bewapend, maar vaak ook niet. Binnenkort buigt de Tweede Kamer zich over de aanschaf van het ultramoderne wapentuig. Film en debat over drones in NRC.

– Praten kan ze nog niet, maar ja en nee knikken, en knipogen al wel. Levensechte robots in de maak in Japan.

-Johan Liomonta, vriend van de vermoorde honkballer Gregory Halman gaat dromen van zijn Nederlandse vriend verwezenlijken. Het verhaal van Gregory Halman.

Wat vond jij opmerkelijk nieuws vandaag?: Volg Joop op Twitter, vind Joop leuk op Facebook

Geef een reactie

Laatste reacties (4)