Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Oranje maakt Nederland gelukkigst...

  •  
31-12-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oranjegeluk_300.jpg
... maar ook het meest sip in 2010
De Gelukswijzer, een onderzoeksproject van de Erasmus Universiteit waarmee mensen kunnen aangeven hoe gelukkig ze zich voelen, bereikte na de overwinning van Oranje op Uruguay in de halve finale van het WK voetbal een hoogtepunt.
Dieptepunt was de dag na de van Spanje verloren finale. Die sombere stemming was toen even zwart als de dag na de wereldschokkende aardbeving in Haïti. 
De Volkskrant schrijft:
Op 6 juli 2010, de dag van de halve WK-finale, was het geluksgevoel een 7,9. Dat is een half punt hoger dan het gemiddelde geluksgevoel die maand. Op 12 juli, de dag na de verloren voetbalfinale, was het geluksgevoel slechts een 6,7. Diezelfde waardering werd ook gegeven na de aardbeving in Haïti op 21 januari van dit jaar.
De Gelukswijzer , een co-productie van de universiteit  met een verzekeraar, bestaat onder meer uit een website waar bezoekers hun geluksgevoel kunnen aangeven. Dat werd afgelopen jaar zo’n 10.000 keer gedaan, oftewel gemiddeld nog geen dertig keer per dag.
cc-foto:  J.D. Bol

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.