Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

ORANJE REVOLUTIE

  •  
06-07-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
88 keer bekeken
  •  
oranje_300.jpg
Nederland na 32 jaar weer in WK-finale … Bondscoach Bert van Marwijk: 'We mogen best trots zijn als klein landje' … Overwinning markeert omwenteling naar optimisme … Hoogleraar Bloemer: 'Lot economie in handen van Oranje' … Huffington Post: video's van alle goals
Nederland-Uruguay 3-2. Van Bronckhorst (18), Sneijder (70), Robben (73)
In een zenuwslopende wedstrijd heeft Nederland tegenstander Uruguay verslagen. Oranje gaat door naar de finale van het WK voetbal in Zuid-Afrika. Zondag staat het glorierende team tegenover de winnaar van de wedstrijd Duitsland-Spanje.
RTEmagicC_EyeTVSnapshot_7_.jpg
Met de overwinning slaat de stemmming in Nederland om in een golf van positivisme. Volgens hoogleraar bedrijfskunde José Bloemer van de Radboud Universiteit Nijmegen zijn de sportieve prestaties van Oranje  essentieel voor de economie :
,We moeten bezuinigen en we wachten op een nieuw kabinet. Als we winnen, geeft dat ons nationaal zelfvertrouwen.” En vertrouwen staat aan de basis van de bestedingen. We zullen niet allemaal meteen een nieuwe auto kopen. ,,Maar we zullen wel gemakkelijker geld uitgeven.”
De Standaard: Nederland in extase
Huffington Post:  Netherlands Beats Uruguay In World Cup Semifinals (video’s van alle goals)

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.